Újdonság a ŠKODA-ról
2019.12.27.

Okosan és biztonságban télen a Skodával

Jöhet a hó: az innovatív Simply Clever megoldásoknak köszönhetően a Skoda vezetőknek nem jelent problémát a fagy, a hó és a jég.
tel

Sok autós kezdi jégkaparással a reggelt decemberben, januárban és februárban. Ilyenkor jól jön a Skodák tanksapkája mögé bújtatott jégkaparó. Ezzel az eszközzel egyúttal meg lehet mérni a téli gumi profilmélységét is. A téli guminál előírás a 4 milliméteres profilmélység, de ne várjuk meg, amíg ennyire elkopik, mert havas úton a kapaszkodó barázdák nélkül lehetetlen az elindulás. Aki gyakran közlekedik télies körülmények között tudja, hogy milyen hamar elfogy a tartályból az ablakmosó folyadék. Ha ki akarunk látni az autóból, bizony gyakran kell utántöltenünk a tartályt. A Skoda a Scala és a Kamiq modellekben vezette be egyszerű, de mégis nagyszerű újítását: az ablakmosótartály zárófedele egyben tölcsér, ami meggátolja, hogy a folyadékot mellé öntsük. Ez a Simply Clever megoldás minden más Skoda modellnél tartozékként elérhető.

Hasznos útitárs télies időben az esernyő is. Jó tudni, hogy minden Skodában rendelkezésre áll egy. A vezető oldali ajtóban található és mindig kéznél van, ha megnyílnak az ég csatornái. Ugyancsak praktikus, hogy minden ajtóban találunk láthatósági mellényt, a csomagtartóba beépített és egy mozdulattal kivehető, hordozható LED-es elemlámpa pedig világosságot varázsol a sötét éjszakában. A Skoda Kamiq esetében például Ambition felszereltségtől felfelé szériatartozék.

A Simply Clever megoldások mellett még számos olyan alkalmazás áll a Skoda vezetők rendelkezésére, amelyek javítják a komfortot és a biztonságot télen. A fűthető első szélvédő, külső tükrök és mosófolyadék fúvókák biztosítják, hogy mindig tiszta legyen a kilátás és az ablaktörlők is megfelelően végezhessék munkájukat még fagyos időben is. További komfortnövelő tényező a fűthető kormánykerék, vagy a kiegészítő állófűtés, amelyet a Skoda online szolgáltatások révén akár okostefonról is vezérelhetünk.