• sedan
  Újdonság a ŠKODA-ról 2022.08.11.

  70 éves a ŠKODA 1200 – Teljes acélkarosszéria a szélcsatornából

  Hetven évvel ezelőtt vette kezdetét Mladá Boleslavban a teljes egészében acél karosszériával szerelt ŠKODA 1200 Sedan gyártása. Ez a jelentős technológiai fejlődés gazdaságosabb nagyüzemi termelést tett lehetővé, miközben a karosszéria a jármű tömegének csökkentése mellett kínált lehetőséget a beltér bővítésére és a passzív biztonság növelésére. A Sedan pontonkarosszériája az elsők közé tartozott Csehszlovákiában, amelynek formáját szélcsatornában optimalizálták.

 • vision7
  Újdonság a ŠKODA-ról 2022.07.25.

  Bemutatta VISION 7S koncepciómodellje első beltér-dizájnrajzát a ŠKODA

  Újabb betekintést kínál megújult formai nyelvezetébe a ŠKODA AUTO, VISION 7S tanulmánymodellje első beltér-dizájnrajzán mutatja be, ahogy merőben újszerű, széleskörűen variálható utastér-architektúrájával e tágas jármű akár hét személy számára is elegendő helyet kínál. A minimalista stílusú belteret hosszú távon fenntartható módon előállított anyagok jellemzik. Az új dizájnnyelv autentikus módon kínál magasfokú funkcionalitást és intuitív kezelést a digitális világban.

 • mebakku
  Újdonság a ŠKODA-ról 2022.05.18.

  MEB-akkumulátorrendszerek gyártását kezdi meg Mladá Boleslav-i székhelyén a ŠKODA AUTO

  Mladá Boleslavban a ŠKODA AUTO megkezdi a Volkswagen-csoport Moduláris elektromos platformjának (MEB) műszaki alapjaira épülő, tisztán elektromos modellek akkumulátorrendszereinek gyártását, ezzel a cseh gyártó főüzeme a MEB-akkumulátorrendszerek egyetlen Németországon kívüli termelési helyszíne Európában. Az újonnan létesített gyártósoron mintegy 250 munkatárs évente több mint 250 ezer MEB-akkumulátorrendszert szerelhet össze a jövőben, amelyeket a ŠKODA járművein kívül a Volkswagen, az Audi és a SEAT márkák MEB-modelljeibe építik majd.

 • kacs
  Újdonság a ŠKODA-ról 2022.05.09.

  Közlekedik a család 2022 – Indul a területi forduló, a fődíj idén egy új FABIA modell

  Idén újra sor kerül az Autós Nagykoalíció, az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottság, valamint a ŠKODA Magyarország által rendezett „Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedőre. A szervezők célja ezzel az, hogy minél szélesebb körben felhívják a figyelmet a körültekintő, megfontolt és példamutató közlekedési magatartás fontosságára. A verseny fődíja egy új ŠKODA FABIA modell.

 • lovecycling
  Újdonság a ŠKODA-ról 2022.05.03.

  A ŠKODA aktív részese a hazai kerékpáros életnek: a márka továbbra is a Tour de Hongrie és a We Love Cycling támogatója

  A ŠKODA aktív részese a hazai kerékpáros életnek: a márka továbbra is a Tour de Hongrie és a We Love Cycling támogatójaA ŠKODA a világ egyik legrégebbi autógyártója, az autózás mellett azonban a kétkerekű élet aktív szereplője is. Ezért vannak tele modelljei bringabarát megoldásokkal és ezért építette fel biciklis közösségét, a We Love Cycling-ot világszerte. A ŠKODA emellett a rangos magyar verseny, a Tour de Hongrie támogatója is, melynek köszönhetően májusban újra a világ legjobb kerékpárosai uralják majd a hazai utakat. A mezőny felvezetőautója idén egy teljesen elektromos meghajtású ŠKODA ENYAQ iV modell lesz, mely büszkén hirdeti: a cseh márka számára nem a kerekek száma, hanem a lendület az, ami igazán fontos.

 • klaus
  Újdonság a ŠKODA-ról 2022.04.19.

  Klaus Zellmer a ŠKODA AUTO új vezérigazgatója 2022. július 1-jétől

  2022. július 1-jétől a ŠKODA AUTO igazgatótanácsának új elnöke Klaus Zellmer lesz, aki jelenleg a Volkswagen Személyautók márka igazgatótanácsának az értékesítés, marketing és értékesítés utáni szolgáltatásokért felelős tagjaként dolgozik. A ŠKODA AUTO jelenlegi vezérigazgatója Thomas Schäfer 2022. július 1-jétől a Volkswagen Személyautók márka igazgatótanácsának elnöke lesz, ezzel párhuzamosan pedig csatlakozik a konszern igazgatótanácsához és a tömegmárkákat egyesítő csoport vezetőjeként dolgozik tovább.

 • challenge
  Újdonság a ŠKODA-ról 2022.04.05.

  A legjobbak képviselik hazánkat a ŠKODA Challenge nemzetközi döntőjében

  A napokban rendezték meg a ŠKODA Challenge hazai döntőjét Budapesten. A hazai verseny első helyezettjei 2022 júniusában képviselik a márkát, a nemzetközi döntőben, amelyre a világ különböző országaiból érkeznek az egyes országok nemzeti bajnokai.A ŠKODA egy év kihagyás után idén ismét megszervezte a ŠKODA Challenge hazai versenyét, amelyet ismét kiemelkedő érdeklődés övezett. A verseny célja a kereskedői és szerviz hálózatban dolgozó szakemberek szakmai fejlődésének előmozdítása, és a márka iránti lojalitásuk erősítése.

 • etec
  Újdonság a ŠKODA-ról 2022.03.31.

  Magyar Év Autója 2022: a ŠKODA Octavia e-TEC az év üzleti autója

  Az idén harmadjára megrendezésre került Év Magyar Autója verseny kiírásában a ŠKODA egyik legnépszerűbb modellje, az Octavia komoly eredményt ért el: a modell e-TEC, azaz mild hibrid verziója lett a Magyar Év Autója 2022 díj üzleti autók kategóriájának nyertese. Az Autós Nagykoalíció (ANK) és a Járműipar.hu által szervezett versenyben a szakmai zsűri értékelése alapján lett első az Octavia e-TEC, megelőzve ezzel a kategóriájában induló másik négy modellt.

 • profit
  Újdonság a ŠKODA-ról 2022.03.28.

  A ŠKODA AUTO árbevétel arányos nyeresége meghaladta a 6 százalékot 2021-ben

  A ŠKODA AUTO - a koronavírus járvány és a félvezetők piacán tapasztalható hiány ellenére - 2020-hoz viszonyítva növelte bevételeit az előző pénzügyi évben. A ŠKODA AUTO Csoport árbevétele elérte a 17,7 milliárd eurót (2020: 17,1 milliárd euró; + 3,9 százalék). A működési nyereség jelentősen, 1,08 milliárd euróra (2020: 756 millió euró; + 43,2 százalék) nőtt az előző évhez képest. Az árbevétel arányos nyereség is javuló tendenciát mutat, 6,1 százalékos mutatóval lényegesen felette van az előző évben elért eredménynek. A vállalat az év előrehaladtával jelentős nehézségekre számít az Ukrajnában zajló háború és az azzal összefüggő, az ellátási láncot érintő szűk keresztmetszet miatt. A ŠKODA AUTO ezért továbbra is elkötelezetten folytatja hatékonysági programját.

 • runner
  Újdonság a ŠKODA-ról 2022.02.28.

  Optimális gyalogosvédelem: Nem mindennapi fejlesztések a ŠKODA AUTO-nál

  A gyalogosoknak, kerékpárosoknak és motorkerékpárosoknak fokozott védelemre van szükségük az utakon, éppen ezért a ŠKODA a fejlesztések valamennyi szakaszában a gyalogosok védelmére helyezi a hangsúlyt.

 • dinamik
  Újdonság a ŠKODA-ról 2022.02.21.

  A ŠKODA FABIA MONTE CARLO – Kompromisszumot nem tűrően dinamikus

  Különleges MONTE CARLO változattal teszi teljessé a ŠKODA a FABIA új, negyedik generációjának kínálatát. A kezdetben kizárólag a FABIA számára bevezetett, jól csengő név immár 2011 óta képviseli a sportos életstílust, a márka e legendás ralin aratott számos sikerének állítva emléket. Karosszériájának fekete részletei az új FABIA dinamikus megjelenését erősítik, míg belterét vörös stílusjegyek, a kartámaszokon és a műszerfalon pedig karbonhatású felületek határozzák meg. A FABIA MONTE CARLO négyféle motorváltozattal rendelhető, amelyek az 59 kW (80 LE) és 110 kW (150 LE) közötti teljesítménytartományt ölelik fel.

 • s1100
  Újdonság a ŠKODA-ról 2022.02.18.

  ŠKODA 1100 OHC Coupé: egy versenyautó teljeskörű újjáépítése

  A ŠKODA Motorsport 120 éves évfordulójának alkalmából a ŠKODA Múzeum és a ŠKODA AUTO Prototípus Központ dolgozóinak együttműködésében valósult meg a projekt, amely a ŠKODA 1100 OHC Coupé versenyautó újjáépítését célozta meg. A csapatok az eredeti váz, futómű és motor helyreállításával kezdték a munkát és a történeti dokumentumok alapján állították helyre a karosszériát. A folyamat során a karosszériagyártás hagyományos technikáit és a legmodernebb technológiát ötvözték a szakemberek.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.