1. Hírek
  2. Klaus Zellmer a ŠKODA AUTO új vezérigazgatója 2022. július 1-jétől
2022.04.19.
Újdonság a ŠKODA-ról

Klaus Zellmer a ŠKODA AUTO új vezérigazgatója 2022. július 1-jétől

2022. július 1-jétől a ŠKODA AUTO igazgatótanácsának új elnöke Klaus Zellmer lesz, aki jelenleg a Volkswagen Személyautók márka igazgatótanácsának az értékesítés, marketing és értékesítés utáni szolgáltatásokért felelős tagjaként dolgozik. A ŠKODA AUTO jelenlegi vezérigazgatója Thomas Schäfer 2022. július 1-jétől a Volkswagen Személyautók márka igazgatótanácsának elnöke lesz, ezzel párhuzamosan pedig csatlakozik a konszern igazgatótanácsához és a tömegmárkákat egyesítő csoport vezetőjeként dolgozik tovább.

klaus

Klaus Zellmert nevezték ki 2022. július 1-jétől a ŠKODA AUTO igazgatótanácsa új tagjának, akit ezt követően - a cseh törvényi előírásoknak megfelelően - az igazgatótanács új elnökévé választanak. Zellmer azt a Thomas Schäfert követi ebben a pozícióban, aki június végén távozik a ŠKODA AUTO igazgatótanácsának elnöki posztjáról. Vezérigazgatóként Schäfer 2022. április 1-je óta felel a Volkswagen márka operatív működéséért is és 2022. július 1-jétől annak elnökeként vezeti majd azt. Ezzel egyidejűleg a márka elnökeként csatlakozik a Csoport igazgatótanácsához és ő vezeti majd a tömegmárkákat egyesítő csoportot.

Murat Aksel, a ŠKODA AUTO felügyelőbizottságának elnöke így nyilatkozott a témában: "Thomas Schäfer biztonsággal vezette keresztül a márkát két elképesztő nehézségekkel teli éven és ezzel párhuzamosan egyértelmű célokat fogalmazott meg a jövőre nézve a "NEXT LEVEL - ŠKODA STRATEGY 2030" néven futó vállalati stratégiával. Jelenleg a ŠKODA AUTO minden eddiginél jobban elektromos, digitális és nemzetközi. Thomas Schäfer egy igazán ígéretes jövő alapjait fektette le a ŠKODA márka számára az elektromos ENYAQ iV sikeres bevezetésével és a további, tervezett e-modellekkel. Sikerrel vállalt felelősséget a Volkswagen-csoport egyes régióinak és platformjainak koordinálásáért és eredményesen valósította meg az INDIA 2.0 projektet. A teljes felügyelőbizottság nevében szeretnék mindezért köszönetet mondani neki." Murat Aksel hozzátette: "Ugyanakkor büszkeséggel tölt el, hogy sikerült megnyernünk az egyik legkiemelkedőbb vezetőnket a ŠKODA AUTO számára. Klaus Zellmer több, mint 20 évnyi autóipari tapasztalattal rendelkezik. Ez idő alatt nem csupán, mint vezető autóipari szakember bizonyított, de emellett nagyszerű stratégiai és vállalkozói előrelátásról is tanúbizonyságot tett. Meggyőződésem, hogy az igazgatótanács csapatával karöltve minden tőle telhetőt megtesz, hogy következetesen segítse a ŠKODA AUTO további sikeres fejlődését."

Az üzemgazdász végzettségű Klaus Zellmer szakmai karrierjét 1997-ben a Porsche AG vállalatánál kezdte az igazgatótanács egy tagjának asszisztenseként. 1999-ben a Porsche France kötelékébe lépett és a kereskedői hálózat fejlesztésén dolgozott, majd ezt követően régiós menedzserként tevékenykedett Észak-Amerikában. 2000-ben projektmenedzserként követte végig a lipcsei új Porsche üzem értékesítési és marketing területeinek fejlesztését. A Porsche gyár ügyfélközpontjának vezetése után Zellmer a Porsche Germany marketingvezetője lett 2007-ben. Ezt követően feljebb lépett és 2010-ben ő lett az igazgatótanács elnöke. 2015-ben Zellmer elnök vezérigazgatóként csatlakozott a Porsche Cars North America csapatához az egyesült államokbeli Atlantában. 2020. szeptember 15-e óta Klaus Zellmer a Volkswagen Személyautók márka igazgatótanácsának az értékesítés, marketing és értékesítés utáni szolgáltatások területéért felelős tagjaként dolgozik. Ez idő alatt kulcsfontosságú szerepet játszott abban, hogy a Volkswagen következetesen igazodjon az ügyféligényekhez a szervezeti, digitalizációs és fenntarthatósági kérdésekben.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.