1. Hírek
  2. Február 15-én tartja premierjét az új ŠKODA FABIA MONTE CARLO
2022.02.14.
Újdonság a ŠKODA-ról

Február 15-én tartja premierjét az új ŠKODA FABIA MONTE CARLO

Február 15-én mutatkozik be az új ŠKODA FABIA MONTE CARLO, amely a harmadik a cseh autógyártó MONTE CARLO jelzésű sportos lifestyle-változatainak jelenlegi kínálatában. Akárcsak a SCALA és a KAMIQ, e felszereltségi változatában az új FABIA is azon dinamikus megjelenéssel érkezik, amellyel a ŠKODA AUTO a Monte Carlo Ralin aratott számos sikerére utal. Ez már a harmadik MONTE CARLO változat a ŠKODA belépőmodelljének történetében.

montecarlo

Monte Carlo - ez a név a ŠKODA a Monacói Hercegség legendás raliversenyén aratott számos sikerét idézi. A közelmúltban itt ünnepelhette a ŠKODA FABIA Rally2 evo a ŠKODA a WRC2 kategóriában az elmúlt hat év során aratott negyedik győzelmét, illetve a márka összesen 15. kategóriagyőzelmét. A ŠKODA már 2011 óta emlékezik meg különböző kompakt modellsorozatai sportos lifestyle-változataival a kiemelkedő sportsikereiről - most az új ŠKODA FABIA MONTE CARLO folytatja a hagyományt: február 15-én tartja premierjét az új FABIA csúcsmodell, amely az Active, Ambition és Style felszereltségi szintek kínálatát egészíti ki.

A ŠKODA MONTE CARLO gének
Versenysportban született, utcára készült - ez határozza meg a ŠKODA MONTE CARLO változatok génjeit. A ŠKODA különböző kompakt modellsorozatainak sportos lifestyle-változatai viselik ezt a nevet, amelyet 86 évvel ezelőtt használt először a cseh autógyártó. 1936-ban a ŠKODA POPULAR második helyezést ért el a "Monte" 1500 köbcentiméterig terjedő kategóriájában, amely sikerét ünnepelve a vállalat a ŠKODA POPULAR MONTE CARLO hetven példányból álló különleges sorozatával jelent meg a piacon. A Monte Carlo Ralin aratott első kettős győzelem 1977-ben a legendás ŠKODA 130 RS nevéhez fűződik, az 1300 köbcentiméterig terjedő kategóriában. A kilencvenes években a FAVORIT és a FELICIA is szerzett kettős győzelmet, mielőtt kezdetét vette a ŠKODA FABIA kiemelkedő ralikarrierje. Több dobogós helyezés után 2013-ban érkezett el a ŠKODA FABIA SUPER 2000 "Monte" kategóriagyőzelme, utódja, a ŠKODA FABIA R5 (Rally2) pedig 2017-ben és 2018-ban nyerte meg a WRC2-kategóriát Monte Carlóban. A továbbfejlesztett ŠKODA FABIA Rally2 evo 2021-ben és 2022-ben ismételte meg e két diadalt.

Az új ŠKODA FABIA MONTE CARLO már a FABIA harmadik olyan sorozatgyártású változata, amely ezt a sportos nevet viseli. 2011-ben a ŠKODA a FABIA második generációjával mutatta be kompaktmodelljeinek ezen változatát, majd 2014-ben a harmadik FABIA nemzedéke következett. A negyedik generációs ŠKODA FABIA a ŠKODA SCALA és a ŠKODA KAMIQ mellett a harmadik modellként egészíti ki a cseh gyártó sportos MONTE CARLO lifestyle-változatainak portfólióját.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.